De meest gebruikte bereidingstips van vis

Vis eten is heerlijk maar de vis bereiden kan voor veel mensen nog wel een dingetje zijn. Om lekker te kunnen smullen moet de vis wel op de juiste manier zijn klaargemaakt. Maar wat is nu eigenlijk de juiste manier en welke bereidingen zijn er?

Vis op de BBQ, in de grill of op het rooster

Ga je de vis roosteren, BBQ-en of grillen dan wordt deze rondom lekker bruin en in zijn geheel of voor een deel gaar. Dit komt door de stralende warmte van de grillpan, de BBQ of de ovengrill. Vissoorten die stevig en vet zijn zoals tonijn, sardines, zalm of tilapia zijn ontzettend geschikt om op het rooster te bereiden.

Om de vis op deze warmtebronnen op de juiste manier te bereiden doe je het volgende. Je snijdt de vis in stukken die gelijk zijn en je maakt ze droog met keukenpapier. Daarna besprenkel je de vis met een eetlepel sap van een citroen en bestrijk je ze rondom met olie. Zo laat je de vis een minuut of vijf liggen.

Zorg ervoor dat de pan goed verhit is en bestrijk de ribbels van de grillpan met wat olijfolie. Leg de stukken vis in de grillpan en rooster ze ongeveer vijf minuten. Laten de stukken vis vanzelf los? Dan kan je hem met behulp van 2 spatels omkeren. Rooster de andere kant ook ongeveer vijf minuten. Als de vis klaar is strooi je er nog wat peper en zout over en je kunt lekker smullen!

Je vis stomen

Om je vis te stomen heb je een bouillon nodig of gewoon water. Dit breng je aan de kook. Je brengt de vis niet in aanraking met het water of de bouillon maar hangt dit in een mandje erboven. Het is een beetje afhankelijk van de vissoort hoelang je dit moet laten stomen maar meestal is dit wel rond de tien minuten.

Een lekker gebakken visje

Wanneer je je vis gaat bakken dan laat je deze garen in een pan in boter, vet of olie. Maak de vis met een keukenpapier droog, bestrooi je vis met citroen, zout en peper. Haal de vis door de bloem en bak deze dan aan beide kanten lekker bruin. Er ontstaat dan een knapperig korstje. Vis bakken in frituurolie is ook nog een optie om te doen.

Er zijn nog een aantal andere manieren om vis te bereiden maar deze drie manieren zijn wel de meest voorkomende.

Untitled design - 2022-10-21T154255.795
Untitled design - 2022-10-21T154232.270